Krus med Ukrainsk våbenskjold

kr. 149,00 inkl. moms,

Varenummer (SKU): 63777C241F0F5 Kategori: Tag:

Uanset om du drikker din morgenkaffe, aftente eller noget midt imellem – dette krus er til dig! Den er robust og blank med et levende print, der tåler mikrobølgeovn og opvaskemaskine.

• Keramisk krus
• 11 oz krus dimensioner: 9,6 cm i højden, 8,3 cm i diameter
• Tåler opvaskemaskine og mikroovn

Dette produkt bliver lavet specielt til dig, så snart du afgiver en ordre. Derfor vil der være produktionstid, hvorfor det tager os lidt længere tid at levere det til dig. At fremstille produkter på efterspørgsel i stedet for masseproduktion hjælper med at reducere overproduktion og skåner miljøet.

Ukraines våbenskjold

Ukraines våbenskjold er et blåt skjold med en guld trefork. Officielt omtalt som emblemet for den kongelige stat Volodymyr den Store eller i daglig tale tryzub (ukrainsk: тризуб), stammer emblemet fra sæl-tridenten af Volodymyr den Store, den første storprins af Kiev.

Det lille våbenskjold blev officielt vedtaget den 19. februar 1992, mens der findes grundlovsbestemmelser for etablering af det store våbenskjold, som endnu ikke er officielt vedtaget. Det lille våbenskjold er designet af Andriy Grechylo, Oleksii Kokhan og Ivan Turetskyi. Det fremgår af Ukraines præsidentielle standard. Blåfarvede tridenter anses for at være en uregelmæssig repræsentation af det ukrainske heraldikselskab. Det større våbenskjold, som ikke er blevet vedtaget, består af det lille våbenskjold og Zaporizhian Hosts våbenskjold (Ukraines forfatning, artikel 20).

Treforken blev først tænkt som et nationalt symbol i 1917, da en af de mest fremtrædende ukrainske historikere, Mykhailo Hrushevskyi, foreslog at adoptere den som et nationalt symbol (sammen med andre varianter, herunder en arbalest, en bue eller en kosak med en musket). , dvs. billeder, der havde en betydelig historisk og kulturel og heraldisk betydning for Ukraine). Den 25. februar 1918 vedtog Central Rada (parlamentet) det som våbenskjoldet for den kortvarige ukrainske folkerepublik.

Af betydning var designet af ТРИЗУБ bevidst og indeholder bogstaverne В-О-Л-Я, som betyder “VILJE eller BESTEMMELSE” (for frihed og uafhængighed, eller selvbestemmelse), og minder om kosakånden (ДУХ КОВАЦ ), som fanget af kunstneren Ilya Repin i hans maleri Reply of the Zaporozhian Cossacks.

Under den sovjetiske periode 1919-1991 og uafhængigheden mellem 1991 og 1992 var statssymbolerne i overensstemmelse med den russiske SFSR og Sovjetunionen – en hammer og segl over den opgående sol.

Vægt 0,33 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Krus med Ukrainsk våbenskjold”