Ukraine våbenskjold croptop

kr. 229,00 inkl. moms,

Størrelseguide
Varenummer (SKU): N/A Kategori: Tag:

Den økologiske crop top er blød, behagelig, og hvad mere er, lavet af 100% økologisk bomuld. Denne førsteklasses afgrøde vil helt sikkert blive en favorit for enhver øko-bevidst køber.

• Materiale: 100% økologisk bomuld
• Stofvægt: 150 g/m²
• Slim pasform
• Syet med sidesøm

Ukraines våbenskjold

Ukraines våbenskjold er et blåt skjold med en guld trefork. Officielt omtalt som emblemet for den kongelige stat Volodymyr den Store eller i daglig tale tryzub (ukrainsk: тризуб), stammer emblemet fra sæl-tridenten af Volodymyr den Store, den første storprins af Kiev.

Det lille våbenskjold blev officielt vedtaget den 19. februar 1992, mens der findes grundlovsbestemmelser for etablering af det store våbenskjold, som endnu ikke er officielt vedtaget. Det lille våbenskjold er designet af Andriy Grechylo, Oleksii Kokhan og Ivan Turetskyi. Det fremgår af Ukraines præsidentielle standard. Blåfarvede tridenter anses for at være en uregelmæssig repræsentation af det ukrainske heraldikselskab. Det større våbenskjold, som ikke er blevet vedtaget, består af det lille våbenskjold og Zaporizhian Hosts våbenskjold (Ukraines forfatning, artikel 20).

Treforken blev først tænkt som et nationalt symbol i 1917, da en af de mest fremtrædende ukrainske historikere, Mykhailo Hrushevskyi, foreslog at adoptere den som et nationalt symbol (sammen med andre varianter, herunder en arbalest, en bue eller en kosak med en musket). , dvs. billeder, der havde en betydelig historisk og kulturel og heraldisk betydning for Ukraine). Den 25. februar 1918 vedtog Central Rada (parlamentet) det som våbenskjoldet for den kortvarige ukrainske folkerepublik.

Af betydning var designet af ТРИЗУБ bevidst og indeholder bogstaverne В-О-Л-Я, som betyder “VILJE eller BESTEMMELSE” (for frihed og uafhængighed, eller selvbestemmelse), og minder om kosakånden (ДУХ КОВАЦ ), som fanget af kunstneren Ilya Repin i hans maleri Reply of the Zaporozhian Cossacks.

Under den sovjetiske periode 1919-1991 og uafhængigheden mellem 1991 og 1992 var statssymbolerne i overensstemmelse med den russiske SFSR og Sovjetunionen – en hammer og segl over den opgående sol.

Vægt N/A

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Ukraine våbenskjold croptop”